Футбол втішає та лікує: асоціація футболу вмовляє міністрів впустити вболівальників на стадіони

Автор: Оксана Тупальська
16:48 01.03.2023

Дозволити вболікальникам приходити на стадіони та підтримувати улюблених гравців просить Українська асоціація футболу керівників Міністерства молоді та спорту та обласні військові адміністрації, Кажуть, принаймні зрідка відвідуючи матчі прихильникам футболу буде легше на душі у важкі часи.

“Насамперед це можуть бути воїни, які отримали поранення і потребують соціальної реабілітації через футбол улюблених команд, але не тільки вони. В умовах повномасштабної війни працюють театри, кінотеатри і концертні зали. То чому обмежена кількість глядачів (із чітким дотриманням відповідного протоколу безпеки) не може переглядати футбольний матч?”, – сказав президент Української асоціації футболу Андрій Павелко

Він додав, що йдеться про ті стадіони, які перебувають у безпечних територіях та де є можливість подбати про відвідувачів:

“Звичайно варіанти допуску вболівальників на матчі розглядаються лише на тих стадіонах, де для цього є відповідні умови, зокрема, достатня кількість місць в укриттях. Крім того, реалізація цієї ідеї можлива виключно за умови отримання клубом-організатором матчу дозволу відповідної обласної військової адміністрації і правоохоронців”.

Павелко також відзначив цінність того, що під час повномасштабного вторгнення благодійники жертвують під час футбольних матчів на потреби ЗСУ та українців, які опинилися в біді. 

“Важко повірити, що в умовах повномасштабної війни можливо, щоб країна продовжувала грати у футбол. І щоб футбол допомагав захищати країну через зміцнення бойового духу воїнів, через збори коштів на підтримку військових, медиків і переселенців, через об’єднання патріотів та друзів по всьому світу. Але це наша реальність, тому що це – Україна!”.

Нагадаємо, футболісти “Динамо” зіграли узимку в Туреччині 14 контрольних матчів. А у перші дні лютого на благодійному аукционі киянин придбав футболку Андрія Ярмоленка за 40 тисяч гривень.

Останні новини