Функціональність та практичність духових шаф

11:31 05.11.2022

Запікання різних страв є відмінним способом для приготування, адже процес полягає в тому, що висока температура обробляє заготівлю з різних боків. Це дозволить запекти рибу, м'ясо, овочі, а також створити різні варіанти кондитерських виробів. Якщо раніше доводилося купувати плитку з духовкою, то сьогодні є можливість придбати окремо духову шафу та встановити її незалежно від варильної поверхні.

Такий варіант відрізняється зручністю, особливо коли потрібно використовувати електрику для духової шафи, а варильної поверхні газ. В інтернет-магазині «Фокстрот» кожен може купити духову шафу в будь-якому виконанні. Виробники пропонують різні варіації, що відрізняються габаритними розмірами, опціями, додатковим функціоналом та характеристиками.

Переваги духових шаф

Понад 90% модельного ряду – це електричні моделі. Подібна техніка має кілька переваг:

  • рівномірне запікання страв;
  • ідеальне нагрівання;
  • підтримка функції конвекції;
  • високий рівень безпеки.

Газові моделі також мають ключову перевагу – дешевші в порівнянні з альтернативними варіантами.

Також бувають залежні чи незалежні духові шафи. Перші відрізняються тим, що вони встановлюються під варильною поверхнею та з’єднуються з нею проводами. Якщо пристрої від різних виробників, потрібно перевіряти сумісність. Незалежна шафа встановлюється у будь-якому місці кухні.

Технологія самоочищення

Покриття емаллю зсередини дозволяє легко очищати поверхню. При цьому використовується три варіанти самоочищення:

  1. Піролітичне очищення. Видалення забруднення відбувається завдяки підвищенню температури до 500 градусів. Бруд перетворюється на золу і залишається лише видалити її мокрою ганчіркою;
  2. Каталітичне очищення. Забруднення видалятимуться ще під час приготування страви. Особлива емаль, якою покривають стінки, отримує забруднення і після цього починається абсорбуючий процес. Дно цим складом не покривається, тому воно брудниться;
  3. Парове очищення. Відбувається часткове розчинення нальоту, тому система для тих, хто рідко користується духовою шафою. У деко потрібно налити води та встановити його в духовку, після чого активувати спеціальний режим. Забруднення частково розчинятимуться.

Деякі духові шафи доповнюються великим набором різних функцій та характеристик. З їх допомогою готування значно спрощується, як і експлуатація духової шафи.

Останні новини