Фотопастки в Голосіївському парку зафіксували кількох справжніх господарів лісу

Автор: Любава Лисичкіна
22:46 13.11.2023

На території Національного парку живуть різні тварини, яких люди часто не бачать, але знаходять сліди їх життєдіяльності.

Про це розповіли у Національному природному парку Голосіївський

Щоб познайомитися зі справжніми господарями лісу і трохи підгледіти за ними, співробітники науково-дослідного відділу парку періодично встановлюють фотопастку.

В цей раз на території Лісниківського ПНДВ НПП Голосіївський у об’єктив фотопастки потрапило декілька видів лісових тварин.

Вдалося зафіксувати присутність у даній місцевості козуль, або сарн європейських (Capreolus capreolus), кабанів диких (Sus scrofa), і навіть голуба лісового, або припутня (Columba palumbus).

Крім цього, фотопастка зафільмувала зустрічі аж 3-х особин лося (Alces alces) – виду, занесеного до Червоної книги України, у якого восени якраз відбувається період гону.

Фахівці визначили, що всі вищезгадані тварини виглядають цілком здоровими, а належність їх до молодшої вікової групи (кабани віком від 2-х до 4-х років, а лосі від 2-х до 3-4-х) свідчить про те, що на території парку у теперішній час склалися ще й сприятливі умови для відтворення локальних угруповань цих видів.

Відомо, тигриця, яка постраждала від обстрілів, почала підніматися на лапи.

Останні новини