Фатальна помилка лікарів клініки для дружини екс-міністра Квіташвілі. Поліція відкрила справу

14:26 13.11.2020

У Києві після невдалої операції в приватній клініці «Борис» померла 35-річна дружина колишнього міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі Анастасія Островська. Лікарі їй випадково відрізали судину. За фактом смерті жінки поліція відкрила кримінальне провадження.

За даними поліції, до чергової частини із заявою звернувся чоловік, який повідомив про те, що після проведення хірургічної операції у одній з лікарень померла його дружина. Він додав, що можлива причина смерті є неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками.

Попередньо встановлено, що 35-річна жінка мала ряд операцій у декількох клініках міста Києва, однак після останньої вона померла. Для встановлення остаточної причини смерті киянки призначено ряд відповідних експертиз, а також слідчими направлено клопотання до суду на отримання необхідної медичної документації із закладу у якому лікувалась померла.

Наразі поліцейські проводять усі необхідні слідчі дії для встановлення обставин даного інциденту.

Як розповіла у Facebook сестра померлої Вероніка Островська, лікарі під час планової операції по видаленню каменів з жовчного міхура випадково відрізали судину, яка живить печінку. У коментарі зазначається, що всього Анастасії Островській зробили ще 4 операції: дві в «Борисі», дві в «Добробуті».

«Запевняли, що все добре зробили, але через тиждень почалась кровотеча і знову операцію провели. Потім запевнили, що йде на поправку і перевели в клініку «Добробут» на реабілітацію, на другий день у «Добробуті» зробили 4-ту операцію, яка була останньою… Впродовж всього лікування хірурги казали, що роблять все можливе» — розповіла сестра загиблої.

Після того, як Анастасії Островській зробили четверту операцію, лікарі вирішили не виводити її з наркотичного сну. Врятувати її не вдалося, жінка померла.

Нагадаємо, раніше помер сатирик Михайло Жванецький.

Останні новини