Еліна Світоліна перевірила процес відбудови Ірпеня

Автор: Анна Ткаченко
17:41 07.11.2023

Українська тенісистка Еліна Світоліна відвідала Ірпінь на Київщині. Вона входить до числа амбасадорів UNITED 24, міжнародної платформи, за допомогою якої організовують благодійні збори на допомогу Україні.

Про це повідомив у Telegram перший заступник міського голови Андрій Кравчук.

Зазначається, що Еліна Світоліна вже приїжджала до Ірпеня у лютому. Вона, зокрема, побачила пошкодження будинку по вулиці Київська, 53 ЖК “Мюнхаузен” та поспілкуватися з його мешканцями.

Перший заступник міського голови поінформував, що на початку повномасштабного вторгнення ЖК “Мюнхаузен” тимчасово опинився в окупації та був напівзруйнований росіянами. Зокрема, із 131 квартири 37 — згоріли вщент. До війни у будинку мешкало 390 ірпінчан, з них близько 90 дітей.

“Усього для відновлення будинку було зібрано 127 тисяч доларів, 20 тисяч із яких пожертвувала сама Еліна Світоліна, а ще 80 тисяч доларів виділила заснована в Україні компанія “Grammarly”. До збору долучилися благодійники з різних куточків світу”,— каже Кравченко.

За його словами, із липня тут тривають активні будівельні роботи. Завершити відновлення будинку заплановано на травень 2024 року.

Нагадаємо, Еліна Світоліна взяла участь у благодійному матчі на підтримку України.

Останні новини