Ексвіцепрезидент США прибув до Києва та відвідав Мощун, Бучу та Ірпінь 

Автор: Любава Лисичкіна
20:12 29.06.2023

Це неоголошений візит Майка Пенса, який є кандидатом у президенти від Республіканської партії на виборах 2024 рокум до Києва.

Про це Пенс повідомив у мережі, опублікувавши посилання на новину від NBC News.

Пенс у Києві зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Він наголосив, що візит в Україну тільки зміцнює його рішучість зробити свій внесок, продовжувати закликати до рішучої американської підтримки України та союзників.

Політик також відвідав Мощун, Бучу та Ірпінь на Київщині, де на власні очі побачив звірства, російських окупантів.

“Приїхати сюди  просто як приватний громадянин – мати можливість на власні очі побачити героїзм українських солдатів, які тримали лінію оборони в тих лісах, побачити героїзм людей тут, в Ірпені, які стримували російську армію, побачити родини, чиї будинки були буквально обстріляні в розпал безсовісного та неспровокованого російського вторгнення – це лише зміцнює мою рішучість виконувати свою частину, продовжувати закликати до сильної підтримки Америкою наших українських друзів і союзників”, – сказав Пенс журналістам.

Довідково: 

Пенс – 63-річний колишній конгресмен і губернатор штату Індіана. Брав участь у президентських перегонах у 2016 році частково тому, що він міг допомогти Трампу зміцнити соціально-консервативну базу GOP.

Нагадаємо, вчора Київ відвідали президент Польщі та президент Литви.

 

Останні новини