Екологи дізнались, хто знищує територію заказника “Деснянські луки”

Автор: Галина Ворона
18:59 28.03.2023

Екологи з'ясували, хто веде будівельні роботи на території Ландшафтного заказника місцевого значення "Деснянські луки".

Як розповів директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, днях під час перевірки заповідного режиму заказника “Деснянські луки” екологи виявили незаконну забудову та знищення важкою технікою частини природного шару заказника та кущів на площі біля 3 га.

На території заказника риють котлован и прокладають труби.

Будівельники вже знищили величезну популяція червонокнижної рослини коручки болотної. 

Володимир Борейко наголошує, що ці дії є грубим порушення Закону України “Про природно-заповідний фонд України” та Кримінального кодексу України.

З приводу цього факту ми звернулися до Спеціалізованної екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора України, а також в Відділ екологічних порушень Київського міського управління поліції”, – зазначив він.

Еколог нагадав, що Ландшафтний заказник місцевого значення “Деснянські луки” був створений в Деснянському районі м. Києва для охорони заплави р. Дніпро рішенням Київради 28 липня 2020 р. № 97/9176 на площі 322 га по матеріалам Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ). На КЕКЦ було покладено забов’язання взяти під охорону цій заказник. 

Як повідомляв “ВК”, невідомі особи вирили котлован території ландшафтного заказника “Урочище Церковщина” у Голосіївському районі Києва.

Останні новини