Джонсон у Києві отримав Орден Свободи й іменну табличку на Алеї сміливості

Автор: Марина Максенко
20:48 24.08.2022

Президент Володимир Зеленський у середу, 24 серпня, вручив британському прем'єр-міністру Борису Джонсону Орден Свободи — найвищу державну нагороду, яку може отримати іноземець в Україні

Фото: РБК-Україна

Про це під час пресконференції заявив  глава української держави.

“Я маю честь вручити Борису від імені всіх українців орден Свободи. Ця нагорода повністю відображає те, що Борис робив і робить для нашої країни та всієї Європи”, — заявив Зеленський.

У Києві на Алеї сміливості викарбувано ім‘я прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Церемонія відкриття таблички відбулася за участю Володимира Зеленського та Бориса Джонсона.

Зеленський висловив вдячність британському прем’єру за лідерство в наданні підтримки Україні. Окрім того, він подякував британцям за велику допомогу, яку Британія надає Україні впродовж шести місяців повномасштабного російського вторгнення.

“Але допомога потрібна завжди. Вона потрібна вчасно. Я хочу подякувати Борису не тільки за те, що він зробив разом зі своїм народом, а за те, коли він це зробив. А саме – від самого початку”, – додав Зеленський.

Водночас він подякував усім політичним лідерам світу, які вчасно допомогли Україні у протистоянні Росії.

“Ми будемо дякувати не тільки на словах, а хочемо дякувати історично, тому на цій Алеї сміливості сьогодні (24 серпня – ред.) з‘явиться ім‘я прем‘єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона”, – підкреслив Зеленський.

Президент України та прем‘єр-міністр Великої Британії також прогулялися центральними вулицями Києва. Зокрема, відвідали виставку знищеної російської техніки на Хрещатику.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Сполученого королівства Борис Джонсон вже втретє обрав залізницю для подорожі до Києва, а отже став першим членом UZ Loyalty Club та власником картки лояльності, врученої безпосередньо головою правління “Укрзалізниці”.

Останні новини