Джерело користі для людини: як приготувати мерджимек чорбаси – найвідоміший суп Туреччини

Автор: Любава Лисичкіна
04:14 31.03

Суп з сочевиці – це джерело клітковини, яка сприяє зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань і цукрового діабету типу 2. Також сочевиця містить велику кількість амінокислот, необхідних для нормального функціонування організму.

Джерело користі для людини: як приготувати мерджимек чорбаси – найвідоміший суп Туреччини Фото: ілюстративне
Світлодіодне освітлення

Мерджимек чорбаси  ще називають візитною карткою країни, а його особливий смак не може залишитися поза увагою.

Крім того, користь супу з сочевиці для здоров’я важко не оцінити. Клітковина допомагає поліпшити травлення і підтримує здорову роботу кишечнику. Вона також сприяє зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань і цукрового діабету типу 2. Суп з сочевиці також багатий на білок, який є важливим будівельним матеріалом для організму.

Сочевиця містить багато корисних мікроелементів, таких як залізо, цинк і магній. Залізо допомагає утримувати нормальний рівень гемоглобіну в крові і попереджує розвиток анемії. Цинк сприяє підтримці імунної системи, а магній необхідний для нормального функціонування м’язів і нервової системи.

Користь супу з сочевиці для здоров’я очевидна. Він не тільки надає організму необхідні поживні речовини, але й допомагає знизити ризик розвитку різних захворювань.

Готуємо!

  • 1 склянка червоної сочевиці
  • 0,5 склянки булгура
  • 1 цибулина
  • 1 ст. томатної пасти
  • 1 ст. вершкового масла
  • 2 л м’ясного бульйону
  • Сіль
  • Турецькі спеції
  • Чвертинка лимона
  • Свіжа зелень для подачі

Покрокове приготування:

  • Промиту сочевицю покладіть у каструлю з м’ясним бульйоном, поставте на вогонь і дайте закипіти.
  • Додайте булгур, зменште вогонь до мінімуму і варіть близько півгодини, доки крупа не розвариться.
  • На вершковому маслі обсмажте дрібно порізану цибулину. Додайте томатну пасту, просмажте. Далі додайте трохи м’ясного бульйону і дайте суміші кілька хвилин прокипіти.
  • Всю суміш додайте в суп, посоліть, додайте спеції та проваріть близько 10 хвилин.

Ви можете подрібнити суп блендером або залишити так, як є. Перед подачею прикрасьте зеленню.

До слова, найкраще смакує у піст: маринована цибуля за рецептом Клопотенка.

Великий Київ у Google News

підписатися