Мерджимек чорбаси ще називають візитною карткою країни, а його особливий смак не може залишитися поза увагою.
Крім того, користь супу з сочевиці для здоров’я важко не оцінити. Клітковина допомагає поліпшити травлення і підтримує здорову роботу кишечнику. Вона також сприяє зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань і цукрового діабету типу 2. Суп з сочевиці також багатий на білок, який є важливим будівельним матеріалом для організму.
Сочевиця містить багато корисних мікроелементів, таких як залізо, цинк і магній. Залізо допомагає утримувати нормальний рівень гемоглобіну в крові і попереджує розвиток анемії. Цинк сприяє підтримці імунної системи, а магній необхідний для нормального функціонування м’язів і нервової системи.
Користь супу з сочевиці для здоров’я очевидна. Він не тільки надає організму необхідні поживні речовини, але й допомагає знизити ризик розвитку різних захворювань.
Готуємо!
- 1 склянка червоної сочевиці
- 0,5 склянки булгура
- 1 цибулина
- 1 ст. томатної пасти
- 1 ст. вершкового масла
- 2 л м’ясного бульйону
- Сіль
- Турецькі спеції
- Чвертинка лимона
- Свіжа зелень для подачі
Покрокове приготування:
- Промиту сочевицю покладіть у каструлю з м’ясним бульйоном, поставте на вогонь і дайте закипіти.
- Додайте булгур, зменште вогонь до мінімуму і варіть близько півгодини, доки крупа не розвариться.
- На вершковому маслі обсмажте дрібно порізану цибулину. Додайте томатну пасту, просмажте. Далі додайте трохи м’ясного бульйону і дайте суміші кілька хвилин прокипіти.
- Всю суміш додайте в суп, посоліть, додайте спеції та проваріть близько 10 хвилин.
Ви можете подрібнити суп блендером або залишити так, як є. Перед подачею прикрасьте зеленню.
До слова, найкраще смакує у піст: маринована цибуля за рецептом Клопотенка.