Дрони та ракети ворога можуть полетіти в бік урядового кварталу Києва – Ігнат

Автор: Оксана Тупальська
14:37 17.03.2023

Після неодноразових масованих обстрілів енергетичних об’єктів країни ворог може планувати обстріли будівель в урядовому кварталі Києва та силових відомств. Такий прогноз озвучив речник Повітряних Сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат.

В інтерв’ю 24 Каналу Ігнат повідомив, що військові свідомі нових актуальних загроз.

«У них є пріоритетні цілі – урядові будівлі, будівлі Збройних Сил і Міністерства оборони. Тобто, як вони там називають їх, “центри прінятія рішеній”», – повідомив Ігнат.

Він також додав, що після наміру втопити українців в темряві та проваленої цілі спонукати взимку до вимушеної евакуації з населених пунктів, розташованих подалі від лінії фронту, ворог може зацікавитися об’єктами, що небезпечні для довкілля:

«Транспортна інфраструктура, гідротехнічні споруди, очисні споруди. Все, що може принести горе людям й екологічну катастрофу. Ну і як бачимо по наслідках 9 березня, ворог не полишає спроб атакувати наш енергетичний сектор».

Водночас, у ГУР повідомили, що частота обстрілів з боку РФ швидше за все буде зменшуватися: 

«Можливо, раз на місяць, а надалі це може бути і менше. Санкції діють та впливають на виробництво», – сказав представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, застосування Росією усього наявного у неї спектру ракетного озброєння свідчить, що великих запасів, які були до цього, уже не існує.

Раніше, командир зенітного ракетного дивізіону С-300 Повітряного командування “Південь” розповів, що завдяки роботі української ППО літаки ворога на деокуповану територію України більше не прорвуться. Та додав, що ЗСУ відбиває ракетні атаки росіян значно краще, аніж той очікував.

Останні новини