Допомога хворим з інсультом: ще в одній лікарні Києва незабаром запрацює комп’ютерний томограф

Автор: Марія Супрун
05:40 07.10.2022

Ще один муніципальний медичний заклад незабаром покращить процес надання медичної допомоги, зокрема хворим із гострим мозковим інсультом. Це стало можливим завдяки закупленому за кошти міського бюджету комп’ютерному томографу експертного класу. Наразі томограф уже встановлено, а підготовчі роботи щодо його запуску перебувають на завершальній стадії.

За інформацією директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург останнім часом лікарня значно оновила діагностичне обладнання.

Окрім комп’ютерного томографу це 3 сучасні  апарати УЗД; мобільні рентгенівські системи; мобільні рентген-апарати для дослідження тяжких пацієнтів в умовах реанімаційних відділень; цифрові рентген апарати, які обслуговують пацієнтів лікарні та пацієнтів амбулаторно-поліклінічного відділення з електронним направленням; ендоскопічне обладнання – мобільний відеобронхоскоп, ендоскопічна стійка  для проведення  відео, ‑колоно, ‑гастро, ‑бронхоскопії тощо; аргоноплазмовий коагулятор, який дозволяє ефективно зупиняти кровотечі.

Завдяки такій досить інтенсивній доукомплектації лікарні,  заклад значно розширив діагностичні та лікувальні можливості. Фактично в ньому з’явилося сучасне діагностичне відділення, яке з введенням в експлуатацію комп’ютерного томографа запрацює на повну потужність.

Нагадаємо, дитяча лікарня Києва отримала обладнання на понад 40 млн грн.

Останні новини