До 30-річчя Незалежності. Нацбанк випустив 4 пам’ятні монети (ФОТО)

Автор: Тетяна Сененко
11:55 10.08.2021

Національний банк до 30-річчя Незалежності України вводить в обіг чотири пам'ятні монети серії "Відродження української державності" та нову інвестиційну монету "30 років Незалежності України".

Про це під час презентації монет на монетному дворі Нацбанку заявив директор Департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

 

За його словами, в нових монетах Нацбанк намагався зобразити всю палітру національних символів і з’єднати їх з сучасними новаціями та технологіями карбування.

Варто відзначити, що перша з монет – номіналом 5 грн з нейзильберу (тираж 50000 штук) – вводиться в обіг вже відсьогодні, а інші монети будуть введені в обіг з 17 серпня. Реальна вартість цієї монети становить 71 грн.

З інших пам’ятних найдорожчою є золота монета вагою 62 грами (дві унції) номіналом 250 грн – близько 140 тис.грн. Вона буде 1/5.

Читайте також: Виплакали: НБУ змінить дизайн нових монет в 1 і 2 грн через скарги українців

Що стосується інвестиційної монети, то вона буде вироблятися зі срібла (номінал – 1 грн) в кількості 15000 штук. Її маса складе 31 грам, а приблизна вартість – 1846 грн.

Остаточна ціна монет з дорогоцінних металів буде залежати від вартості срібла або золота в день покупки. Купити монети можна на сайті НБУ або у відділеннях банків-дистриб’юторів.

Нагадаємо, ще Національний банк України випустив пам’ятну монету на честь повернення рідкісних диких коней Пржевальського до Чорнобильської зони відчуження.

    Останні новини