Діти на замовлення: 19 сурогатних дітей, що народилися в Києві, можуть лишитися сиротами

Автор: Любава Лисичкіна
14:36 13.03.2022

У підвалі одного з київських пологових будинків за дітьми доглядають українські няні, незважаючи на те, що їх все більше турбує війна, яка гримить над головою.

Як повідомляється, через війну на новонароджених сурогатними матерями малюків чекає невизначена доля і незрозуміле громадянство.

Наразі існує одразу кілька питань щодо ситуації з дітьми, які можуть лишитися сиротами. Біологічні батьки з інших країн не можуть забрати своїх дітей, виношених українками, бо йде війна.  Також,  через війну незрозумілим є  громадянство новонароджених, як і питання про те, хто є їх законними опікунами, оскільки, згідно з українським законодавством, для підтвердження громадянства необхідна присутність їх біологічних батьків.

Існує також питання про те, як доставити немовлят в безпечне місце. Пари за кордоном поняття не мають, як вони будуть забирати своїх дітей.

Відомо, що Україна – одна з відносно небагатьох країн, яка пропонує послуги сурогатного материнства іноземцям. За оцінками експертів, зараз в Україні вагітні близько 500 жінок в якості сурогатних матерів, які виношують дітей для іноземних клієнтів. Це пари з США, Європи, Південної Америки та Китаю, які не можуть мати дітей самостійно. Прихильники кажуть, що сурогатне материнство безпечно і надає незамінну послугу таким парам.

Бізнес процвітав в Україні багато в чому через бідність. Сурогатні матері  зазвичай заробляють близько $15 тис. за дитину. При цьому українське законодавство не дозволяє сурогатне материнство для одностатевих пар або для пар, які хочуть вибрати стать своєї дитини.

Нагадаємо, рашисти розстріляли колону жінок та дітей на Київщині, є загиблі і поранені.

Останні новини