“Антонов” побудує три літаки для ЗСУ. Вперше за роки незалежності (ФОТО)

14:12 29.12.2020

Вперше за роки незалежності держава замовляє у «Антонова» три нові українські літаки Ан-178, які отримає армія. Сьогодні, 29 грудня, Міністерство оборони та Державне підприємство "Антонов" підписали меморандум про співпрацю.

Про це повідомляється на офіційному інтернет-представництві президента України, який приймав участь у заході.

Нові літаки будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектуючих, для українських інтересів. Вони можуть використовуватися для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів.

Глава держави Володимир Зеленський наголосив, що в майбутньому такі державні замовлення мають бути не сенсацією, а нормою. Найближчим часом він очікує на повноцінний комплексний план від керівництва ДП “Антонов” щодо повернення втрачених професіоналів та залучення нових фахівців.

Крім того, планують розробити Державну науково-технічну програму з розвитку авіапромисловості на 2021-2030 роки та підготувати проведення відповідного засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, що літак Зеленського не дочекається надшвидкого інтернету. Тендер на встановлення супутникового інтернету за 32,4 млн грн був скасований, невитрачені кошти поповнять COVID-фонд країни.

Читайте також: Авіатроща під Броварами: кому належав літак і який стан потерпілих

Останні новини