Депутати Київради зібрались на позачергове засідання, щоб вирішити проблему укриттів – трансляція

Автор: Галина Ворона
11:17 08.06.2023

Сьогодні, 8 червня, Київрада зібралась на позачергове засідання, де в першу чергу має вирішити проблему укриттів у столиці.

За ходом засідання можна стежити на сайті мерії. 

Як розповів мер Києва Віталій Кличко, сьогодні Київрада має ухвалити комплексний проект рішення, який стосується укриттів. Зокрема, попередити власників приватних приміщень, що в разі неналежного їх утримання чи недопуску людей під час повітряної тривоги, ці приміщення у них можуть бути вилучені. 

Також депутати мають звернутися до уряду і парламенту щодо законодавчого запровадження кримінальної відповідальності за недопуск людей до укриттів.

Заслухають депутати й інформацію про перевірки укриттів, які тривають зараз. 

Трагедія 1 червня оголила проблему доступу до багатьох укриттів та їх технічного стану. Тому за результатами перевірки на цей час виступлять члени комісії“, – розповів столичний голова.

Він зазначив, що протягом 2022-23 років у Києві провели понад 9 тисяч перевірок укриттів. За результатами яких районним адміністраціям надавали доручення щодо оперативного усунення недоліків. Насамперед, ішлося про адреси, на які надходили скарги від киян

Крім того, на засіданнях комісії з надзвичайних ситуацій, на робочих нарадах,  главам районів систематично надавалися доручення про належний контроль за станом укриттів. Як комунальної, так і державної та приватної форм власності.

Голови РДА звітували про виконання цих доручень, і надавали заявки на фінансування ремонтних робіт. Саме на це Київрада  виділяла кошти”, – додав мер.

Читайте також: У Святошинському районі є “унікальне” укриття з ремонтом у понад мільйон гривень

Нагадаємо, профільна комісія Київради підтримала перейменування Олександрівської лікарні.

Останні новини