Депутати Київради намагаються врятувати Жуків острів від можливої забудови

13:54 12.07.2023

Сьогодні, 12 липня, на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати проголосували за відмову у наданні дозволу на розробку проєкту землеустрою ділянки 0,8 га на Жуковому острові.

Про це повідомила депутатка Київради Олеся Пинзеник.
“Щойно на засіданні медичної комісії проголосували за відмову у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою ділянки 0,8 га на Жуковому острові ( вул. Ліснича 58- а, ліснича 58- к)”, – йдеться у повідомленні.
За словами Пинзеник, ділянка знаходиться в межах природно-захисних смуг річки Дніпро, яка складає 100 метрів. І це багатостраждальний Жуків острів, який нещадно дерибанили роками і забудовували береги.

Нагадаємо, острів Жуків входить до однієї із найбільших заповідних зон Києва, де збережена у первинному вигляді природна екосистема — ареал проживання багатьох представників флори і фауни, занесених до Червоної книги України.

Ці землі мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення і на них забороняється будь-яка діяльність, яка може негативно вплинути на стан природних комплексів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Останні новини