Депутата Київради Трубіцина оголосили в міжнародний розшук

Автор: Галина Ворона
14:47 05.06.2023

Вищий антикорупційний суд оголосив у міжнародний розшук депутата Київради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина, який був затриманий на мільйонному хабарі і у травні виїхав з України.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Зазначається, що рішення про міжнародний розшук ухвалили сьогодні судді Ігор Строгий, Олена Танасевич та Катерина Сікора.

Депутат тричі не з’являвся на судові засідання у ВАКС, хоча попереджався про них належним чином.

Прокуратура встановила, що 13 травня Трубіцин виїхав з України через пункт перетину “Рава Руська” за закордонним паспортом.

Випустили його на основі листа ГУР. Згодом стало відомо, що до ГУР з проханням відпустити Трубіцина звернулись ССО.

На підставі цього листа Трубіцин уже виїжджав за межі України 21 січня, однак на початку лютого він повернувся. Проте цього разу вчинив інакше.

У ЦПД додали, що Трубіцин жодним чином не інформував суд про причини своєї неявки. Хоча таку можливість він мав, адже 17 травня надіслав лист до Київради і просив перенести засідання робочої групи у зв’язку з нібито погіршенням стану здоров’я.

Інтереси Трубіцина на засіданні представляла адвокат з регіональному Центру безоплатної правової допомоги. Вона попросила відкласти засідання і дати їй додатковий час на ознайомлення зі справою.

Суд задовольнив прохання частково, відклавши розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу. Його розглянуть наступного засідання – 12 червня.

Окрім зміни запобіжного заходу, прокурор проситиме стягнути із Трубіцина заставу у розмірі майже 10 млн грн.

Нагадаємо, 9 лютого детективи НАБУ затримали депутата Київради від “слуг” Владислава Трубіцина, одного з його помічників, трьох керівників київських КП та підприємця під час отримання хабаря в 1,39 мільйона гривень, депутат намагався утекти на автомобілі. Трубіцин вимагав вказану суму у підприємця, а натомість обіцяв видати дозволи на вуличну торгівлю в різних районах Києва.

За даними головреда сайту “Цензор.НЕТ” та журналіста Юрія Бутусова Трубіцин є ключовою особою у видачі дозволів на МАФи в Києві. Також Трубіцин пов’язаний з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, який до свого походу в політику займався як юрист та лобіст оформленням дозволів на МАФи, літні майданчики ресторанів та об’єкти нерухомості в Києві.

Нещодавно Трубіцина виключили з фракції та позбавили права очолювати комісію Київради. Днями  у “Слузі народу” повідомили про відкликання Трубіцина.

Останні новини