Депутат Михайло Забродський обрав службу на фронті та складає мандат

Автор: Оксана Тупальська
14:14 17.03.2023

Народний депутат України від "Європейської солідарності" Михайло Забродський складає мандат аби продовжувати службу в ЗСУ. Про його рішення повідомив Ярослав Юрчишин з партії "Голос".

“Генерал Забродський вже давно допомагає Генеральному штабу, особисто Валерій Залужному. То ж, так виглажяє, обрав можливість сконцентруватися на цій ділянці. Повага та подяка за Службу”, – сказав про колегу Юрчишин. 

Михайло Забродський з 2013 по 2015 рр. був командувачем 95-ої окремої аеромобільної бригади, брав участь у боях за Мар’їнку. Керував захопленням важливого для ЗСУ опорного пункту – гори Карачун. Згодом став командувачем сил АТО.

У 2005 – 2006 роках був слухачем коледжу Командування армії та штабу США.

У Верховній раді, куди був обраний у 2019 році, він обіймав посаду першого заступника голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Зараз йому 50 років. 

Нагадаємо, у судах розглядають низку справ про ухилення від декларування депутатами ВР, а ті збирають виправдання – спирають вину на родичів, виїздять лікуватися та у відрядження закордон, ігнорують виклики до суду, щоб справи закрили через спливання терміну давності. 

Останні новини