Депкорпус Києва звернувся до міст-побратимів: допоможіть закрити небо або отримати військові літаки

Автор: Любава Лисичкіна
15:45 13.03.2022

Депутати Київради звернулись до міст-побратимів Києва з метою порушення на рівні керівництва їх країн питання введеня безпілотної зони на території України або надання військових літаків для підвищення обороноздатності країни.

Таке звернення було прийнято сьогодні, 13 березня, на пленарному засіданні  Київської міської ради.

«Всупереч правилам ведення війни Російська Федерація атакує з повітря цивільні об’єкти: житлові будинки, дитячі садки та школи, лікарні та пологові будинки. Гинуть не лише військові, а й мирні жителі та діти. Харків, Чернігів, Житомир, Маріуполь, Чугуїв, Ізюм, Буча, Ірпінь, Біла Церква – це не повний список українських міст, які ворог намагається зрівняти з землею у прямому значенні. Вогонь ведеться з територій Російської Федерації та Республіки Білорусь прицільно на ураження вночі», – наголосив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко.

Він нагадав, наразі під контролем Російської Федерації знаходиться Чорнобильська АЕС, окупанти тримають у заручниках 95 працівників. Водночас ворожі війська захопили Запорізьку АЕС, яка є найбільшою в Європі та налічує шість енергоблоків. Якщо вибух на цій АЕС станеться, то наслідки будуть руйнівними не тільки для України, а й для всього світу.

Депутатський корпус Київської міської ради звертається до міст-побратимів Києва із закликом:

  • порушити на рівні керівництва своїх країн питання введення безпілотної зони на території України
  • або надання військових літаків для підвищення обороноздатності
  • посилення санкцій відносно Російської Федерації

Депутати  також звернулись до міста Мінськ, оскільки переконані, що мирні жителі Білорусі не хочуть війни з Україною. Депутати закликали мирне населення столиці Республіки Білорусь не реагувати на провокації Російської Федерації та не брати участі в війні на території України. 

Нагадаємо, 70% європейців підтримують вступ України в ЄС

Останні новини