Цифра дня. Скільки автівок евакуювали за перешкоджання роботі снігоочисної техніки

Автор: Галина Ворона
20:24 09.02.2021

Столичним службам, що звільняють місто від снігу, доводиться працювати у складних умовах не лише через щільний трафік на дорогах, а ще й тому що кияни будь де залишають свої машини, заважаючи роботі снігоочисної техніки. До таких порушників комунальники, як і попереджали заздалегідь, застосовували доволі радикальні заходи.

Як повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА, відучора разом зі всіма службами міста у посиленому цілодобовому режимі працює Інспекція з паркування.

Результат їх роботи за добу:

  • виписано 148 постанов за порушення правил зупинки, стоянки та паркування
  • евакуюйовано на штрафмайданчики 141 автомобіль
  • переміщено 81 автомобіль, що заважав роботі снігоприбиральної техніки та проїзду громадського транспорту.

За даними департаменту, для допомоги комунальним службам, що задіяні у прибиранні снігу, у всіх районах Києва працює близько 50 евакуаторів. У першу чергу інспектори з паркування переміщають автомобілі, запарковані на узбіччях, крайніх смугах і тротуарах.

Тож водіїв вкотре просять залишити автівки вдома та пересісти на громадський транспорт. Якщо ж поїздка на автомобілі є вкрай необхідною – паркувати авто лише на спеціально обладнаних майданчиках так, щоб не заважали снігоприбиральній техніці та бригадам з ручного прибирання.

Читайте також: Паркуйся правильно: водіїв попереджають табличками про евакуацію авто 

Нагадаємо, киян вже кілька днів просять не виїжджати в місто на власному транспорті, та попри снігопад автівок на вулицях не поменшало, зате побільшало заторів і ДТП.

Останні новини