Ціни злетіли до “драконівських”. На кількох приміських маршрутах різко здорожчав проїзд

Автор: Тетяна Сененко
19:04 12.03.2021

У приміських маршрутках до Києва різко подорожчав проїзд. На Обухівському напрямі проїзд до Києва від 13 березня подорожчає до 38 гривень, а добратися від Борисполя до Києва тепер коштуватиме 32 гривні.

Про це повідомляє адміністрація ТОВ “Обухівтранс”.

“Від 13 березня 2021 року вартість проїзду на приміському автобусному маршруті №313 “Українка – Київ АС “Видубичі” становитиме 38 гривень”, – йдеться в оголошенні.

Пояснюють це  “підвищенням цін на пальне, мастильні матеріали, шини та запчастини, а також збільшенням розміру мінімальної зарплати та обмеженням кількості пасажирів, яких можна перевозити, на період карантину”.

І такий маршрут – не єдиний.

Вартість проїзду в маршрутці “Бориспіль-Київ” злетілана 23%. Про це в соцмережі повідомив колишній секретар Бориспільської міськради Ярослав Годунок. 

За його даними, проїзд до Борисполя зі станції метро “Харківська” обійдеться в 32 гривні, а зі станції “Бориспільська” – в 30 гривень.

“Вітаю Бориспільську громаду з черговим поліпшенням … що вибрали те і заслужили – це вартість проїзду на маршрутах ПрАТ” Атас “№316 на Лівобережну і №317, 317А з сьогоднішнього дня”, – повідомив Годунок.

Раніше вартість проїзду від станції метро “Харківська” до Борисполя становила 26 гривень.

Нагадаємо,  асоціації перевізників Київської області заявляють, що тарифи, які впроваджуються зараз, були обґрунтовані перевізниками ще в 2018 році. Їх не піднімали, бо були впевнені, що люди не зможуть оплачувати транспорті послуги за такими цінами.

 

Останні новини