“Чистили квартири”. В Києві затримали банду, що займалась грабунком

18:32 10.10.2021

Столичні оперативники затримали групу іноземців за вчинення квартирних крадіжок. У спільників виявили та вилучили речові докази, а саме золоті прикраси, гроші в національній та іноземній валюті, колекційні монети, техніку та відмички.

Про це повідомляє поліція Києва. 

Спільники діяли вночі, заздалегідь знали про відсутність власників в оселях і шляхом підбору ключів проникали у помешкання, звідки забирали цінності й техніку. Також слідчі поліції довели причетність зловмисників до пограбування киянина. Фігуранти перебувають під вартою”, – йдеться в повідомленні поліцї.

Під час реалізації оперативної інформації оперативники столичного главку поліції на вулиці Лесі Українки затримали трьох іноземців, які вночі скоїли дві квартирні крадіжки на території Голосіївського району. У спільників виявили та вилучили речові докази, а саме золоті прикраси, гроші в національній та іноземній валюті, колекційні монети, техніку та відмички.
Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Голосіївського управління поліції Араік Кочкадамян, фігуранти не мають у столиці постійного місця проживання й приїхали до Києва, аби незаконно збагатитися:
Зловмисники діяли вночі та заздалегідь знали, що у квартирах відсутні власники. Шляхом підбору ключа потрапляли в оселю, де швидко починали шукати цінності, а після скоєного втікали на таксі. Слідчі затримали їх у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це –уродженці іншої держави, 1990, 1993 та 1994 років народження».
Слідчі Голосіївського управління поліції за погодженням із процесуальними керівниками повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні двох злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України – це крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.
Іноземці перебувають під вартою. Їм загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

    Останні новини