Чи можна в столиці пити воду з-під крану – пояснює “Київводоканал”

13:00 19.09.2020

Чи можна пити воду з крану? Наскільки вона до цього придатна та хто контролює її якість? Ці питання турбують кожного киянина. "Київводоканал" розповів, як саме контролює якість води.

Як повідомили на підприємстві, контроль якості води здійснюється на таких етапах:

  • Аналізується річкова вода, щоб підібрати оптимальне дозування реагентів для очищення.
  • На всіх етапах водопідготовки відбирають проби, щоб контролювати процес та за необхідності корегувати дози реагентів.
  • Перед подачею в мережу, щоб підтвердити, що до споживачів потрапить якісна та безпечна питна вода.
  • У водопровідній мережі у 35 контрольних точках по всіх районах Києва, щоб впевнитись, що якість води не погіршилась після проходження через труби.
  • Адресно за наявності скарг у споживачів. Але звертається увага, що якість води у квартирі може погіршитись через незадовільний стан внутрішньобудинкової мережі, обслуговуванням якої має займатись керуюча організація (ЖЕК, ОСББ).

Ми можемо з впевненістю сказати, що кияни отримують питну воду, яка відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам. В цьому році через пандемію коронавірусу контроль якості питної води та стоків є як ніколи важливим”, – підкреслили у “Київводоканалі”.

Також зазначається, що влітку “Київводоканал” брав участь у дослідженні стічних вод на наявність в них вірусу SARS-COV-19, вірусу не було виявлено у жодній з проаналізованих проб, як у неочищених, так і в очищених водах.

Нагадаємо, раніше “Київводоканал” дав пояснення, що робити, коли з-під крану витікає вода жовто-бурого кольору.

Останні новини