Чорновіл: напад на мене – це особиста помста Єрмака

Автор: Ольга Даниленко
13:58 13.06.2023

Політолог та екснардеп Тарас Чорновіл вважає, що напад на нього групи молодиків є помстою керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, а не депутатки Київради від “голосу” та подруги загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі” Аліни Михайлової.  

За словами Чорновіла, він неодноразово отримував погрози через свої критичні дописи та висловлювання про діяльність керівника ОП Єрмака. 

“Мова йде про особисту помсту. Я особисто пишу досить часто про особу Єрмака. І мене не один раз попереджали, що це закінчиться тим, що мені будуть створювати провокації. Тому, на мою думку, це персональна помста керівника Офісу президента. Я не бачу іншої причини й інших обставин”, – пояснив Чорновіл в ефірі ТК “Прямий”. 

Він зазначив, що під час нападу були присутні близько 20 осіб – основна маса старшокласники “для масовки”. Чорновіл написав заяву у поліцію про напад. 

“Реально до мене чіплялися двоє людей. Жінка 40-ка років приблизно і якийсь хлопець 20 з чимось років”, – зазначив він. 

Політолог відкинув версію щодо помсти за нібито образу депутатки Київради Аліни Михайлової. 

“Оскільки всі ці люди, окрім двох, взагалі не були в курсі, про що йдеться. Тому теза, яку вони говорили з якої причини до мене претензії – це абсолютно притягнуто за вуха”, – пояснив Чорновіл. 

Додамо, під час нападу жінка середніх літ викрикувала, що напад є помстою Чорновілу за те, що він нібито образив у соціальних мережах депутатку Київради від “Голосу” та подругу загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі” Аліну Михайлову. 

Нагадаємо, сьогодні зранку у Києві група осіб напала на політолога та екснардепа Тараса Чорновіла біля його будинку – облили зеленою рідиною, схопили та кинули у смітник. Аліна Михайлова вже висловила вдячність нападникам. 

Довідка: 28-річна уродженка Дніпра депутатка Київради від “Голосу” Аліна Михайлова розміщувала неоднозначні пости у своєму twitter: пропонувала “вішати порохоботів”, а також фото з Ігорем Коломойським та підписала його: “Втомлена я та Ігор Валерійович. Бандерівка вчиться, а жидобандерівець працює”. 

Наразі Михайлова є керівницю медичної служби механізованого батальйону “Вовки Да Вінчі”. Вона особисто намагалась врятувати Дмитра Коцюбайла.

Після загибелі Коцюбайла Михайлова звернулася до суду, аби юридично закріпити факт проживання з воїном не менше п’яти років до часу відкриття спадщини.

Як відомо, сім’я кожного військового, який загинув під час повномасштабної війни, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу у розмірі 15 млн грн. На виплату можуть претендувати батьки, чоловік чи дружина, діти до 18 років або утриманці.

Останні новини