Чеська залізниця запускає поїзд між Прагою і Києвом

Автор: Галина Ворона
12:15 10.06.2022

Чеський перевізник RegioJet запускає регулярне залізничне сполучення між Прагою, Львовом та Києвом. Таким чином компанія вирішила задовольнити високий попит на перевезення з боку українських сімей, які хочуть повернутися на батьківщину.

Про це повідомляє aroundprague.cz

Поїзд курсуватиме маршрутом гуманітарних поїздів, що відбувають з Праги до Пшемиля на південному сході Польщі.

Перший рейс призначено на 11 червня.

Для власників українських паспортів квиток із Праги до Львова коштуватиме 229 крон (9 євро), а до Києва — 639 крон (близько 25 євро).

Потяг курсуватиме щодня і складатиметься зі спальних вагонів, а у вартість квитка буде включено гарячу вечерю. Він вирушатиме із Праги після 20:00.

Прикордонний контроль повинен проходити заздалегідь у поїзді, щоб уникнути затримок. Поїзд має прибути до Києва наступного дня о 22:34 з двогодинною пересадкою в Перемишлі.

Відправка з Києва о 8:30 та прибуття до Праги о 8:55 наступного дня.

Зазначається, поїзди Чеської залізниці не ходили до України і до війни і дотепер українці, що повертались на батьківщину, користувалися переважно автобусами і платили за квиток до Львова від 1000 до 1200 крон. Однак у черзі на кордоні автобус проводить від 5 до 8 годин. 

Пасажирам RegioJet доведеться у Перемишлі пересісти на український потяг, бо в Україні інша ширина колії. Поїзд іде із Праги через Богумін, Катовіце та Краків у Пшемисль і далі через Львів до Києва.

Читайте також: На вході до залізничного вокзалу вишикувалась величезна черга – що сталось 

Нагадаємо, на Центральному залізничному вокзалі Києва посилили заходи безпеки, тож пасажирам краще прибувати до поїзда раніше.

Останні новини