Чемпіонат Європи з біатлону: киянка в першій же гонці взяла медаль

Автор: Марина Максенко
16:50 25.01.2023

Українська біатлоністка Юлія Джима здобула бронзову медаль в індивідуальній гонці на чемпіонаті Європи, який 25 січня стартував у швейцарському Ленцерхайде. 32-річна киянка принесла нашій країні першу нагороду на змаганнях.

Джима досить спокійно йшла дистанцією, не форсуючи подій і перебуваючи при цьому в топ-10.

Невдача на другому вогневому рубежі, де вона припустилася однієї хиби, відкинула нашу співвітчизницю на 17 позицію, проте Юлія швидко і впевнено повернула втрачене.

З четвертої стрільби на вирішальний відрізок дистанції столична біатлоністка пішла дев’ятою з відставанням в 1 хвилину 20 секунд від лідера. Це не стало перепоною для Джими, яка здійснила феноменальний ривок, “з’ївши” за два кілометри дистанції цілих півхвилини і увірвавшись на п’єдестал.

Поруч із нею могла опинитися досвідчена Олена Білосюк-Підгрушна. Після другої стрільби стоячи українка пішла на дистанцію на 11-му місці, проте “закопалася” по трасі та в результаті не потрапила навіть до топ-40.

Переможницею гонки стала представниця Італії Мікелла Каррара, яка подолала 15 кілометрів дистанції за 43 хвилини та 20 секунд.

На 48 секунді від неї відстала Ліза Марія Спарк з Німеччини.

Джима ж прийшла третьою за 53 секунди від лідера.

Останні новини