Чашка чаю на 4 години: візити дистанційників до кав’ярень знижують доходи установ

Автор: Оксана Тупальська
21:57 19.12.2022

Використання киянами кав'яренье в якості робочого місця негативно позначилися на доходах установ. Такі результати дослідження аналітиків Poster, які вивчають ринок та потреби закладів харчування.

Тижневий дохід ресторанів та кав’ярень, заповнених відвідувачами, які замовляють на 20-50 грн, аби посидіти по 4 і більше годин знизився на майже 20%. Показують підрахунки на каналі «Оце справа»:

Попри складні умови, ресторатори візитерів не виганяють. А навіть купують додаткові генератори, аби ті могли підзарядити гаджети. А ще – підключають до однієї переноски ще 5 переносок, щоб світла вистачило усім. Як, це зробив Дмитро Іванов з кав’ярні Matin:

«Якось ми нарахували, що у нас одночасно заряджалися 50-60 гаджетів. Вже маємо 2 генератори, і придбали ще один більш потужний. Тому будуть місця, у яких люди зможуть підзаряджатися. Коли на відсотків 30 більше людей, кав’ярня заставлена столами. Тому пропонували пересісти, люди адекватно в більшості реагують, коли просимо когось підсадити за столик», – розповідає Іванов.

Відомі випадки у Києві, коли в кав’ярнях безкоштовно дають відвідувачам гарячий окріп, якщо ті просяться посидіти не на довго. А ще – подають заявки до мерії, аби там зареєстрували, що їхня установа має “Пункт незламності”, який має альтернативну мережу.

Нагадаємо,  створили «Пункт незламності» і у театрі: за годину до вистав можна підживити гаджети. Тим часом, у мерії пообіцяли, що вже незабаром «Пункти незламності» працюватимуть цілодобово та за єдиними стандартами, їх стане втричі більше

Останні новини