Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби.
Через скарги містян там провели позапланову перевірку.
Як з’ясувалося, потужність розміщена так, що не забезпечуються її належна дезінфекція, також є загроза перехресного забруднення продуктів харчування голубами, мухами, гризунами та хімічними засобами, використання яких ніяк не контролюється.
На момент інспектування температура в мʼясному павільйоні ринку становила більше + 20 °С.
При цьому там немає холодильної камери для зберігання мʼяса, яке реалізується більше одного робочого дня.
Читайте також: Прибрати торговців з дороги та зробити паркомісця: кияни просять навести лад біля ринку «Троєщина»
Фахівці встановили, що частина кускового мʼяса та субпродуктів зберігається навалом у побутових холодильниках, в яких відсутні термометри, тож контроль температурного режиму в мʼясному павільйоні ринку не проводиться.
Також інспектори виявили, що частина деревʼяних колод для розробки туш мають сліди пошкодження, їх не чистять, а розміщені вони на підлозі без підставок, що суперечить нормам.
Нагадаємо, нещодавно у кондитерці київської торгової мережі виявили сальмонелу.