Броварська міськрада виділила 440 тис. грн на розшук призовників-ухилянтів, але у депутатів просять ще понад 300 тис. грн

Автор: Галина Ворона
07:16 19.02.2023

Броварський центр комплектування просить у депутатів Броварської міськради додаткові 300 тис. грн на організацію розшуку призовників-ухилянтів.

Про це пише місцеве видання “Трибуна-Бровари”.

Також ці кошти мають піти на доставку їх до “військкомату” та придбання паливно-мастильних матеріалів. На забезпечення бланками та папером потрібно ще по 30 тис. грн.

Зазначається, що на попередній сесії депутати вже виділили 440 тис. грн на ці самі потреби. Щоправда, раніше йшлося ще і про закупівлю комп’ютерної техніки.

Таким чином, загальна сума з бюджету на цільову програму заходів та робіт із мобілізаційної підготовки та військової служби в Броварській міській територіальній громаді в 2023 році становитиме 800 тис. грн.

Як саме “розшукуватимуть” призовників, пояснив на “гуманітарній” комісії начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Василь Довгань.

Це і відправка команд бійців по військових частинах, розвезення повісток по громаді, доставка призовників на обласний збірний пункт та, звичайно, пошук ухилянтів.

Як зазначила депутатка міськради Богдана Драч, бюджет громади можна дещо зекономити, якщо вручати повістки і доставляти призовників “гуртом”. Такі “гурти”, зі слів депутатки, можна знайти в с. Требухів на території місцевої церкви в підсобних приміщеннях. Саме там, стверджує Драч, перебувають молодики “спортивної статури”, які перешкоджають парафіянам ПЦУ потрапити на богослужіння в храм.

Читайте також: Непридатний: перелік хвороб, які звільняють від мобілізації у воєнний час

Нагадаємо, у Печерському центрі комплектування пояснили, чому за ухилення від мобілізації одним дають штраф, а інших відправляють за ґрати.

Останні новини