Благодійники встановлюють на Солом’янці дитячий супермайданчик від фінської дизайн-студії: він перший у Києві і другий у країні

Автор: Галина Ворона
22:18 30.12.2023

У Солом'янському районі з'явилась частинка Лапландії. На дитячому майданчику на вулиці Гетьмана, 1, в межах благодійного проєкту "Joy of Play" встановили СуперКуб, привезений з міста-резиденції Санта Клауса.

Про це повідомляє “Київзеленбуд”.

Гігантський СуперКуб – результат кількарічної роботи дизайн-студії фінського виробника – Lappset Group. Це основний гральний елемент майданчика для дітей, який планують відкрити після оновлення навесні 2024 року.

Майже 60 дітей одночасно можуть знаходитись всередині Кубу, який виготовили з північної сосни та привезли до Києва з Рованіємі (Фінська Лапландія) – єдиної офіційної резиденції Санта Клауса в світі.

З обох сторін Кубу на землю спускатимуться дві гігантські металеві гірки.

Як зазначають меценати, цей майданчик буде не лише місцем для гри та розваг, але й куточком дитячої радості у складних умовах війни.

“Joy of Play/Радість Гри” – проєкт, заснований сім’єю Хартвалл з Фінляндії, яка об’єднала зусилля фінських та данських компаній Reima, Lappset, Nilpeter спільно з Всеукраїнським громадським об’єднанням Інститут “Республіка” і компанією “Нові Горизонти 2005”, аби сьогодні підтримати Україну. В рамках проєкту буде встановлено вже другий дитячий майданчик у країні.

Читайте також:

Нагадаємо, 

Останні новини