Біля Йорданського озера з’являться променад і веломаршрут

Автор: Любава Лисичкіна
18:55 09.08.2023

Наші озера - це скарб! Продовжуються роботи біля одного з найкрасивіших водоймів Оболоні.

Про це розповіла депутатка Київради Ганна Свириденко.

Знімається ґрунт для облаштування велодоріжок та встановлення бордюрів. Зі старого матеріалу-бетону облаштована «стартова» дорога, по якій буде працювати великогабаритна техніка.

Крім цього буде відновлена проводка вуличного освітлення.

За словами депутатки, відпочинок на озері стане набагато зручнішим: тут буде ще одна чудова локація для прогулянок.

Довідково: 

Йорданське озеро  — місцева самоназва штучної водойми Опечень-1 у системі дренажних водойм Опечень, що знаходиться в Оболонському районі м. Києва. Згідно розпорядження КМДА від 8.02.2002 року №200 це технічний накопичувач дощового стоку.

Сучасний вигляд цієї водойми сформувався під час будівництва району Оболонь у 1960-70-х роках 20 століття. Раніше в межах заплави Дніпра на території сучсної Оболоні існувала велика кількість старичних природних озер. Ці озера були дуже різні за розмірами та неглибокі. Значні глибини сучасних водойм Оболоні пов`язані з тим, що з них видобувався пісок для намиву навколишніх територій. За проектом будівництва району до неї з водойм системи Опечень надходять води з дощової каналізаційної системи. Метою створення було збереження навколишніх буівель та доріг від затоплення під час паводків.

Розташоване між Оболонським проспектом і вулицею Йорданською в Оболонському районі міста Києва.

До слова,  кияни хочуть перейменувати вулицю і провулок Яблочкова на честь Анастасії Заславської. 

Останні новини