Бійці «Азову» назвали 5 важливих вмінь доброго військового

Автор: Оксана Тупальська
16:32 10.04.2023

У полку «Азов» на днях видали шеврони наступній групі рекрутів та продовжують підготовку майбутніх бійців. Досвідчені військові розповіли про найважливіші вміння, які визначають доброго військового.

Перш ніж відправлятися на фронт військовому важливо підтягнути свої найсильніші сторони та розвинути необхідні:

Покращити нормативи фізичної підготовки від техніки бігу до підтягування:

ФІЗО – це база для медицини, для тактики, загальної військової підготовки.

Всі хочуть бути розвідником та снайпером, але ніхто не хоче бігати трьошку (3 км) за 11 хвилин. Є чітко прописані нормативи: підтягування, біг, прес, відтискання, піднімання ніг. Хто не вміє підтягуватися і важить більше 100 кг – є комплекс, ми його називаємо «комплекс жирних вправ. ФІЗО потрібне – особливо біг, коли треба бігати від артилерії.

Думки роблять людину слабкою

Те, що нав’язали якісь колеги, друзі – ти зібрав навколо себе ці думки, і сам себе починаєш нищити. Залежить, яке оточення маєш, і які маєш думки. А думки породжують дію. І вже дія чи бездіяльність роблять людину слабкою. Якщо важко, нам інструктори кажуть, що це розум тебе обманює. Ми знаємо, що в нас ніколи бійця, якщо він не готовий не відправлять у бойові дії. Тільки коли командир вирішить, що він готовий як боєць, тоді тільки відправиться на завдання.

У першому бою буде трохи погано, ти трохи розгубишся, але потім буде все нормально

Ти адаптуєшся до тих умов (або не адаптуєшся), у які ти потрапиш. Тому не треба думати, як буде – тебе для цього навчають, ти в підрозділі, де поруч з тобою є також твої побратими. Коли починається бій, ти маєш виконувати свою власну роль, робити свою роботу, комунікувати з іншими в підрозділі і бачити своїх товаришів. А коли почнеться бій, ти вже про те, як не будеш – але будеш чітко виконувати своє завдання.

Щоб обрати військову спеціальність – починай з піхотинця

Кожен військовослужбовець – це піхотинець. Це база. Якщо людина виділяється якостями – наприклад, дуже влучно стріляє, має навички майбутнього марксмана (піхотного снайпера), командир може дати йому можливість розвиватися в цьому напрямку. Якщо людина все життя була водієм, було б доцільно його використати водієм-механіком бойової машини.  Відбувається певний відбір за фізичним, розумовим рівнем, відповідно до навиків.

Вчися стріляти – аби не “насипати” ворогу, але прицільно вбивати

Існують прямі контактні бої, коли ти просто виходиш піхота на піхоту, на малих, на середніх відстанях. і тут вирішує фактор влучної і точної стрільби і злагодженості підрозділу. Бо коли виходите підрозділ на підрозділ – вирішують скіли. Якщо ти хочеш вмерти – то не вчися стріляти. Бо і артелерія просто може стріляти в небо, і авіація, але тоді ви будете “насипати” в напрямку ворога, а той буде вас відстрелювати дуже чітко і злагоджено. Тому треба навчитися не “насипати” будь куди, але стріляти і нищити ворога. 

Нагадаємо, в полку “Азов” рекрути пройшли навчання, що включало тактичну і вогневу підготовку, військову інженерну підготовку, топографію, фізичну підготовку, а також заняття з тактичної медицини за протоколом ТССС, рівень ASM+. 

Останні новини