Баканов стажувався на адвоката пів року не за місцем проживання

Автор: Ольга Даниленко
11:35 20.07.2023

Усунений з посади голови СБУ за невиконання службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків Іван Баканов пройшов шестимісячне стажування не за місцем проживання – у Полтаві, склав іспити у кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатів регіону. 

За словами нардепа “слуги” Федора Веніславського на парламентському комітеті з питань безпеки й оборони 6 лютого тоді ще в.о. голови СБУ Василь Малюк повідомляв, що Баканов знаходиться у Києві під домашнім арештом. 

Про шестимісячне стажування Баканова на адвоката у Полтаві повідомив Голова Ради адвокатів регіону Володимир Скукіс. 

 “27 червня Іван Баканов отримав таке свідоцтво. Перед цим він пройшов належну процедуру: склав іспити у кваліфікаційно-дисциплінарній комісії, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання, отримав посвідчення та склав присягу. Через кілька тижнів він був внесений у Реєстр адвокатів України. Окремі ЗМІ написали, що 27-го числа його не було в Полтаві, але це не так, він був, я бачив його особисто та мав із ним неодноразове спілкування”, – розповів він журналістам “Полтавщина”. 

Баканов склав присягу й через кілька тижнів він був внесений у Реєстр адвокатів.

Голова обласної Ради адвокатів також пояснив, чому Баканов отримував свідоцтво саме на Полтавщині.

“Після війни багато кваліфікаційно-дисциплінарних комісій припинили свою роботу або працюють нерегулярно, наприклад, у Києві чи Харкові. Тому часто претенденти демонструють саме договір оренди. Так було і з Іваном Бакановим. Це його самостійне рішення”, – уточнив Скукіс.

Баканов тепер має право займатися адвокатською діяльністю.

Довідка: Іван Баканов є другом дитинства президента України Зеленського, також він працював керівником студії “Квартал 95”.  

Читайте також: Суд має встановити службову недбалість або державну зраду Баканова щодо його призначень на посаду в СБУ Кулініча та інших зрадників

Нагадаємо, 27 червня 2023 року колишній керівник Служби безпеки України Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката (№ 4224) від Ради адвокатів Полтавської області. 

Як повідомляв “ВК”, під час широкомасштабної війни РФ проти України президент Зеленський усунув  Івана Баканова з посади голови СБУ за ст. 47 дисциплінарного статуту ЗСУ – невиконання службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків. 19 липня парламент звільнив Баканова з посади.

Однак, у СБУ досі не оголошували  результати службового розслідування щодо Баканова. У Державному бюро розслідувань повідомляли, що не мають жодного кримінального провадження.

Наразі суд у закритому режимі розглядає справу колишнього очільника управління СБУ по АР Крим Олега Кулініча. Його звинувачують у держзраді та роботі на Росію. Кулініча лобіював на посаду Баканов.

Також Україна добивається екстрадиції із Сербії екскерівника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Його теж підозрюють у держзраді та допомозі російським військам у захопленні ЧАЕС. Його призначення також лобіював Баканов.

Останні новини