Автомобілісти просять знести новий острівець безпеки на Великій кільцевій

Автор: Марія Супрун
11:23 26.11.2021

Нещодавно почався ремонт дорожнього покриття Гостомельського шоссе на під'їзді до перехрестя вул. Міської та Великої Кільцевої (Оболонський район). Але автомобілісти вже просять знести новозбудований там острівець безпеки.

Про це йдеться у відповідній петиції на сайті Київради, автором якої виступив Тарас Філімонов.

За його словами, вказане перехрестя є дуже завантаженим, оскільки тут відбувається перетин найжвавіших транспортних потоків, які ведуть до міст супутників Києва, а саме до міст Бучі, Гостомель, Ірпінь. Відповідно тисячі людей щодня проїздять це перехрестя. Коли почалися ремонтні роботи люди сподівалися, що буде розширення дорожнього полотна на під’їзді до перехрестя з обох боків (як зі сторони Гостомельського шоссе, так і зі сторони Великої Кільцевої). А натомість почали створюватись проблеми автомобілістам.

Як пише Філімонов, замість того, щоб на 1 метр розширити дорожнє полотно Гостомельського шоссе на під’їзді до перехрестя для двох смуг руху, тут звели острівець безпеки прямо на перехресті, зменшивши кількість смуг до однієї. А це призвело до виникнення великих заторів в години пік. Крім того, даний острівець безпеки суттєво зменшує маневрену можливість великогабаритного транспорту, що здійснює лівий поворот з вул. Велика Кільцева на вул. Міську.

Ми, автомобілісти Києва, Гостомеля, Бучі, Ірпеню та інших прилеглих міст і селищ наполягаємо на знесенні або принаймні суттєвому зменшенні зведеного острівця безпеки для того, щоб транспортному потоку, що слідує по Гостомельському шоссе в напрямку Києва при повороті праворуч на вказаному перехресті було виділено дві полоси руху“, – йдеться у петиції.

Станом на сьогодні зібрано 166 підписів з 6000 тисяч необхідних для розгляду.

Нагадаємо, кияни пропонують поставити глушники на мотокосарки двірників.

Останні новини