Американський історик Тімоті Снайдер допоміг атлетам зібрати на «Ловця шахедів»

Автор: Оксана Тупальська
20:46 19.12.2022

Професор Єльського університету Тімоті Снайдер змотивував бігунів-любителів та професіоналів з 43 країн світу до збору коштів на «Ловця шахедів». За тиждень вдалося отримати 402 тисячі грн.

“Українці йдуть на великий ризик, щоб захистити демократичні цінності, важливі для нас та усього світу”, — написав Снайдер у своєму блозі.

Гроші на систему протидії ворожим дронам «Ловець шахедів» збирали в ході міжнародного забігу «Об’єднані сміливістю». 

Акція відбувалася в гроні підтримки організації Run Ukraine, яка понад 10-ліття проводила масові марафони та напівмарафони у Києві та в регіонах. Атлети з нетерпінням чекають на перемогу та можливість пробігти свою найкращу дистанцію вулицями Києва.

У своєму інтерв’ю для видання The New York Times Тімоті Снайдер виокремив 5 ознак того, що Росія – фашистська держава:

“Війна з Україною – це не лише повернення на традиційне фашистське поле бою: це ще й повернення до традиційної фашистської мови та методів: інші країни існують для того, щоб перетворитися на колонії, минуле Росії знімає з неї провину, існування України – це міжнародна змова, війна – це відповідь”, — навів він тези пропаганди, які поширює РФ для мотивації своїх громадян. 

Тепер українські бігуни збирають кошти на відновлення зруйнованих окупантами міст. Серед ключових – Буча та Ірпінь на Київщині, куди вже було передано кошти від попередніх акцій.

Нагадаємо, велосипедисти Києва збирають на двоколісні для жителів постраждалих від окупантів громад. А столичні благодійники передали 800 тисяч гарячих обідів на деокуповані території.

Останні новини