Активіст, який облив фарбою стіни КМДА: “Кличко хотів відправити мене в окопи”

Автор: Любава Лисичкіна
21:23 04.10.2023

Після акції під будівлею КМДА проти нецільового витрачання бюджетних коштів до активіста приїхали правоохоронці вручати повістку. Активіст заявляє, що зробили це за вказівкою міського голови Києва Віталія Кличка.

Про це активіст, співзасновник благодійного фонду «Обійми» Роман Абрашин  написав у Facebook.
За словами Абрашина, що після акції під будівлею КМДА проти нецільового витрачання бюджетних коштів до нього приїхали правоохоронці вручати повістку. Активіст заявляє, що зробили це за вказівкою міського голови Києва Віталія Кличка.

За його словами, міський голова Києва Віталій Кличко після акції телефонував його знайомій активістці Марії Барабаш і казав, що особисто простежить, щоб Абрашина відправили на фронт.

За його словами, він  з’явився до військкомату після того, як отримав повістку.   

«Реакція працівників на мою фамілію була феєричною, всі вже мене чекали та до деталей знали, хто я такий. Як так вийшло? Схоже, хтось зверху контролює ситуацію, про що мені й повідомив один з представників ТЦК. Цікаво хто це може бути?» — ідеться в публікації Абрашина.

Він додав, що він мобілізації не підлягає, однак повинен був стати на військовий облік. За те, що не зробив цього раніше, має сплатити штраф 1700 грн. 

«Ось ця показова “порка” від Кличка та КМДА безглузда спроба залякати мене та таких же активістів. Будете виступати проти корупції Кличка та компанії — відправимо в окопи. Я не боюсь і продовжу свою діяльність», — заявив Абрашин. 

Відомо, Офіс президента дав вказівку блокувати звернення місцевих рад з проханням не забирати з їхніх бюджетів військове ПДФО

 

Останні новини