8000 тисяч співробітників FORD заплатять своїми робочими місцями за перехід на електромобілі

18:11 25.08.2022

Глобальні зміни бізнес-стратегії ніколи не відбуваються непоміченими. Своєчасний перехід на електромобілі може бути благом для екології, а також урятувати майбутнє конкретного виробника, але в короткостроковій перспективі обернеться кризою для тисяч робітників та їхніх сімей.

Так, компанія Ford, яка заявляла раніше про кардинальну зміну вектора, вже почала звільняти співробітників, задіяних у неактуальних напрямках. Компанія має намір скоротити бізнес-витрати на $3 млрд. на рік, щоб звільнити кошти на розвиток нових виробництв. Avto.pro розповідає, за рахунок чого відбудеться скорочення. 

Щоб досягти мети, Ford доведеться звільнити 8 тис. осіб у США до 2026 року – четверту частину всіх американських співробітників. Основним джерелом невтішної інформації став голова Ford Motor Company Джим Фарлі. Кілька тижнів тому він відправив відеозвернення всім співробітникам, в якому підтвердив, що намір кардинально скоротити витрати на персонал залишається в силі. Разом з тим цю тему відмовився обговорювати директор з внутрішньої та зовнішньої політики Т.Р. Рід, назвавши її «сторонніми домислами». Проте внутрішні джерела Bloomberg підтвердили звільнення. Більше того, вони вже розпочалися у компанії. 

Більшість штату, яка втрачає свої місця, працює в найстарішому підрозділі Ford Blue, що займається випуском автомобілів з ДВС. Оскільки в найближчі роки напрямок буде повністю закритий, співробітники залишаться без роботи. Їх можна було б перевести на інші виробництва, але постає питання нестачі фінансування. Останнім часом тут склалася непроста ситуація і сильно впав прибуток. Оскільки сировина сильно подорожчала, такі топові моделі, як Mustang Mach-E, втратили свою рентабельність. Через це скорочення персоналу залишається єдиним дієвим способом економії. Закриття виробництва має звільнити $50 млрд, які будуть вкладені у повний перехід на електромобілі.  

У той же час підрозділ Ford Model E, який займався електромобілями, продовжить роботу у повному складі та об’ємі, включаючи наукові дослідження та розробку нових технологій. 

Звільнення вже стартували, але поспішати менеджери не збираються, щоб пом’якшити удар та дати людям час підготуватися. 

Останні новини