6 жовтня у Михайлівському соборі прощатимуться з багаторічним керівником «швидкої» Анатолієм Вершигорою

Автор: Марія Супрун
14:01 05.10.2021

Завтра, 6 жовтня, об 11:00 у київському Михайлівському соборі Православної церкви України відбудеться прощання із заслуженим лікарем України, багаторічним директором Центру (раніше головним лікарем Київської станції швидкої допомоги) Анатолієм Вершигорою.

Про це повідомляє “Великий Київ”.

Анатолій Вершигора понад три десятки років був директором Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва.

Він помер 4 жовтня на 71-му році життя після тяжкої та тривалої хвороби. Про це повідомила у Facebook професорка Ольга Богомолець.

«Не хочу вірити. Такого, як він, більше нема і не буде.. Хочу, щоб кожен з вас побачив його очі і знав, що саме він – Анатолій Вершигора – був тією людиною, яка понад 30 років тримала на своїх плечах роботу Київської швидкої допомоги. І тоді, коли не було медикаментів, і тоді, коли не було бензину, і тоді, коли не було зарплат… Разом ми пройшли Помаранчеву революцію і Революцію гідності: море крові, поранених і тіл загиблих.. І які б не були політичні розклади на горі – він завжди залишався ЛЮДИНОЮ…», – написала Богомолець.

Читайте також: Щодня свіжі квіти та незвичайна стела із бальзамованих троянд: як виглядає могила брата Ахметова

Останні новини