6 тисяч тонн медвідходів просто неба: фірма на Київщині завалила небезпечним сміттям 4 області

Автор: Галина Ворона
13:08 30.11.2021

Правоохоронці Київщини викрили товариство з переробки сміття, яке замість спалювання медичних відходів скидало їх на земельні ділянки у Київській, Миколаївській та Львівській областях.

Як розповіли в поліції Київщини, підприємство у 2020-2021 роках отримало для утилізації від закладів охорони здоров’я понад 6 тисяч тонн медичних відходів, а саме: пробірки з кров’ю та іншими біологічними рідинами, медичні рукавички, шприци, голки, бинти, люмінесцентні лампи тощо.

Правоохоронці встановили, що замість спалювання небезпечних відходів директор підприємста разом з 4 спільниками здійснювали вивезення та вивантаження їх у місцях, не пристосованих для утилізації сміття.

Також з’ясувалося, що у квітні цього року ліцензії підприємства на операції у сфері поводження з небезпечними відходами були анульовані, але працівники даного товариства, продовжили укладати договори про утилізацію медичних відходів, у результаті чого заволоділи коштами у розмірі понад півмільйона гривень.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) , ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За скоєне їм загрожує ув’язнення на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, паліїв, браконьєрів та інших екологічних “шкідників” на Київщині шукатимуть за допомогою дронів

Останні новини