5% шкіл Києва з 1 вересня навчатимуться виключно у онлайн-форматі

Автор: Галина Ворона
15:13 26.08.2022

5% муніципальних шкіл - 22 із 421 - працюватимуть виключно онлайн із 1 вересня, оскільки в них і в кроковій доступності від них немає укриттів.

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, також навчатиме школярів спочатку в онлайн-режимі й одна зі шкіл у Подільському районі, яка найбільше постраждала в результаті обстрілів столиці окупантами цієї весни. В школі ще триває ремонт.

Решта – 95% – шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання – як очному, так і онлайн.

Віталій Кличко запевнив, що всі, хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні це – 132 тисячі школярів.

Щодо обстеження укриттів, наразі в столиці перевірили всі школи. У більшості з них укриття облаштовані, укомплектовані меблями – стільцями, партами. Також облаштовані лежачі місця, є ігрові кімнати, санвузли. В приміщеннях укриттів можна розмістити загалом 145 тисяч осіб,” – розповів столичний голова.

Він також зазначив, що деяких навчальних закладах облаштування укриттів триває і його планують завершити до кінця вересня. Протягом цього часу учні та вчителі переходимуть до укриттів, що розташовані поруч, у кроковій доступності – в школах по сусідству, метрополітені.

Загалом у Києві перебувають 60% дітей-школярів, 20% дітей знаходяться за кордоном, 20% – в інших регіонах України. Понад 4 тисячі дітей-переселенців уже прийняли школи та садки столиці. І їх кількість збільшується“, – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також: У двох школах на Оболоні облаштують укриття за пілотним проєктом

Нагадаємо, столична влада дозволила працювати в очному режимі в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття або де укриття – в кроковій доступності.

Останні новини