3 000 квадратних метрів вікон без скла: ректор університету Шевченка про наслідки обстрілу

Автор: Любава Лисичкіна
21:16 14.10.2022

Постраждало книгосховище бібліотеки імені Максимовича, зокрема, відділ стародруків, де, серед іншого, зберігалася інкунабула 1498 року. Всі книги звідти перенесли.

Як повідомляється, ректор КНУ Володимир Бугров розповів, що найбільше постраждав корпус навчально-наукового інституту філології — Жовтий.

На другому місці за масштабом ушкоджень бібліотека Максимовича, на третьому — Червоний корпус. Також частково постраждав корпус хімічного факультету.  Він додав, що студентів з пошкоджених корпусів перевели на дистанційне навчання.

Загальний масштаб ушкоджень будівель — 3 000 квадратних метрів вікон без скла, і близько 1 000 квадратних метрів дверей зламані. Наразі університет замовив експертні оцінки від будівельників і від фахівців з охорони пам’яток культури.  

“Тільки тоді будемо знати скільки коштів потрібно буде на те, щоб усунути пошкодження, але, це одразу скажу, що швидше за все це не один місяць і навіть не один рік. В середу було рішення уряду залучити кошти резервного фонду. В нас є згода на перший транш цього року на відновлення вікон та дверей. Тобто того що потрібно, аби не було гірших наслідків. Це 15 мільйонів по невідкладних роботах”, — сказав ректор.

Бугров зазначив, що кошти на відновлення корпусів університету шукають у благодійників, за допомогою грантів, оголошено зібр коштів.

Ректор також додав, що є проблем зі сховищем – місткість цих сховищ менша, ніж кількість студентів.

Нагадаємо, киян просять долучитися до відновлення університету Шевченка.

Останні новини