25-річчя антарктичної станції “Академік Вернадський”: Google випустив дудл, а МОН відкрив виставку

15:17 06.02.2021

Сьогодні виповнюється 25 років з дня передачі Україні британської антарктичної станції "Фарадей" (тепер "Академік Вернадський"). З цієї нагоди команда Google створила яскравий анімований дудл, а у Києві в Музеї науки відкрили першу антарктичну фотовиставку.

Команда Google створила яскравий анімований дудл, на якому зображена антарктична станція з українським прапором, а поруч із нею бавляться пінгвіни. 

У відповідь на дудл команда станції створила свій варіант логотипу Google #MySuperG .  Дослідники зробили фото на тлі “Академіка Вернадського”  та з субантарктичними  пінгвінами на задньому фоні.

В той же час, як  повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України,  у столиці відкрили антарктичну фотовиставку.

Виставка складається з 20 великих фото (зокрема, від зимівників 25-ї УАЕ, що зараз працюють на станції), 3D-фотозони, відеороликів, полярних артефактів тощо. А в холі Музею всіх зустрічає пінгвін дженту – збільшена копія тих пінгвінів, які останніми роками активно заселяють територію навколо  станції.

Працюватиме виставка  в Музеї науки до 21 березня цього року. Вона розміщена на другому поверсі біля сходів та в залі «Астрономія».

 Розклад роботи та умови відвідування Музею можна переглянути за покликанням.

Нагадаємо, українська антарктична станція “Академік Вернадський” розташована на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу, що поблизу Антарктичного півострова, за 15 тис. км від України.

Станція була заснована Великою Британією і є однією з найстаріших дійсних станцій в Антарктиці. 6 лютого 1996 року станція була офіційно передана Україні та перейменована з “Фарадей” на “Академік Вернадський” — на честь видатного вченого, засновника вчення про біосферу і ноосферу, першого президента Академії наук України (1918 року) Володимира Вернадського.

До слова,  “ВК” писав про те, як зимують маленькі хижаки у зоні відчуження.

Останні новини