2 тисячі фейкових записів щомісяця. Двоє киян організували масштабну схему підробки COVID-сертифікатів із внесенням даних у “Дію”

Автор: Галина Ворона
16:47 14.12.2021

Столичні правоохоронці викрили масштабну схему підроблення сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 та внесення недостовірних відомостей в "Дію". Її організували двоє мешканців Києва, які долучили до протиправної діяльності посередників, керівників медичних закладів та сімейних лікарів у різних містах України. До цієї схеми були задіяні щонайменше десятеро учасників.

Як розповіли у столичній прокуратурі, зловмисники щоденно формували та передавали лікарям за грошову винагороду списки осіб для внесення відомостей про вакцинацію до електронної системи eHealth, які у подальшому відображалися в мобільному застосунку “Дія”.

У такий спосіб до електронної системи eHealth щомісяця завантажувалося близько 2 тисяч недостовірних записів про проходження громадянами вакцинації.  Такі “послуги” коштували від 3000 до 4500 гривень.

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення винних до відповідальності.

Читайте також: Парочка в Ірпені штампувала COVID-сертифікати у підпільній друкарні 

Нагадаємо, власники фейкових COVID-сертифікатів можуть повернутись на шлях істинний та вакцинуватись.

Останні новини