В МЗС України присоромили Угорщину за проросійські наративи

Автор: Володимир Хлєбников
15:52 25.03.2022

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на незмінну позицію Угорщини, яка не підтримує енергетичні санкції проти Росії. У відомстві закликали переглянути свою позицію “заради миру”.

В МЗС України присоромили Угорщину за проросійські наративи
Світлодіодне освітлення

Про це заявив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Ніколенко відреагував на заяву угорського міністра закордонних справ Петера Сійярто про те, що Угорщина не дозволить поставки зброї для України через свою територію та й надалі не підтримуватиме розширення санкцій на енергопостачання з Росії.

“Ми вже чули ці наративи, зокрема і від російських посадовців. Сподіваємося, що Угорщина як сусідня держава перегляне свою позицію заради спільного миру в Європі”, – зазначив Ніколенко.

Він зазначив, що зараз йдеться не лише про інтереси та безпеку українського народу, а й про фундаментальні принципи, на яких базується Європа, зокрема й угорське суспільство.

Це не війна України. Це війна Росії проти всього демократичного світу. Підтримувати Україну однією рукою, а іншою фінансувати російську машину агресії, купуючи нафту та газ, – це насправді давати Росії більше простору для наступу та вбивств“, ­– сказав речник МЗС України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на саміті ЄС 24 березня оприлюднив інформацію щодо держав, які у закритих дискусіях висловлювали скептицизм щодо вступу України до Євросоюзу та тих, хто вагався з цього питання. Зокрема, Зеленський звернувся на саміті до прем’єра Угорщини Віктора Орбана, нагадавши про історію його країни за часів гітлерівської Німеччини.

Читайте також: В Польщі є де ховати нападників. Дуда відповів на погрози російських пропагандистів

Великий Київ у Google News

підписатися