Мова йде про Rameniac, що працює на Сагайдачного 25 (спуск у підвал, у бар Esthete).
Власник, француз, ще до повномасштабного переїхав в Київ та відкрив коктейльний бар. Потім розпочалася війна, комендантська година, тож гостей у барах стало менше і з’явилися думки про готування рамену прямо в барі. Але не тяп-ляп, а так щоб локшина власного виробництва з водою із потрібним ph, і бульйон зі свинини із ферми.
Ті, хто куштував рамен тут, говорять, що він є абсолютно смачним з незабутнім жирно-молочно-пряно-солоним смаком. Проте черга тут постійно тому, що тут багато працюють над продуктом, аби довести до ідеалу. Лише один вид бульйону — Тонконцу, що варять понад 24 годин на свинячих кістках. Локшину роблять самі. Крім цього, самостійно по інгредієнтах зібрати свій рамен, і навіть обрати насиченість бульйону та твердість локшини. Але, як хочете додати яйце, норі чи чашу — треба доплачувати.
В кафе буквально 10 столиків, розташованих на вузенькій відстані. В мінусах – сервіс, замовлення плутаються, готуються довго (інколи понад годину). Після того як стався ажіотаж, тепер тут лише жива черга і лише 40 раменів на день. Перевірити наявність можна написавши їм в особисті в інстаграмі, щоб не їхати дарма.
⠀
В середньому, вартість одного рамену 350-400₴.
В меню:⠀
Рамен Тонконцу 200₴ /Спайсі Місо 250₴
Додатки від 40₴
Азійські соління 80₴
Гьодза з креветкою 190₴
До слова, у Шевченківському районі відкрили піцерію-лофт, готують справжню неаполітанську піцу