Жінкам треба їсти сало: чому, скільки, в якому вигляді і коли

Автор: Любава Лисичкіна
21:12 19.02

Лецитин, що міститься у салі, сприятливо впливає на судини і клітинні мембрани, зміцнює їх та робить більш еластичними.

Жінкам треба їсти сало: чому, скільки, в якому вигляді і коли Фото: ілюстративне
Світлодіодне освітлення

Про це розповіла українська дієтологиня Наталя Самойленко. 

Вона запевняє: якщо ви не вживаєте сало через те, що боїтеся поганого холестерину, то спокійно можете діставати продукт із морозильника.

Побоювання, ніби із салом в організм надходить значна кількість холестерину, занадто перебільшені та навіть не відповідають дійсності. У разі споживання 20-30 грамів сала на день (рекомендована кількість) в організм потрапляє 30 мг холестерину. 

Для людей з нормальним здоров’ям допустимою денною дозою холестерину є 300 мг, а для тих, хто пережив інфаркт або інсульт, — до 200 мг. Тобто вживання 30 грамів сала на день не тільки не підвищить рівень холестерину, а навпаки, спалюватиме його.

У якому вигляді вживати сало?

Найкраще вживати в солоному або ж маринованому вигляді, оскільки інші варіанти приготування, такі як копчення, смаження, не принесуть користі для вашого здоров’я.

Корисні властивості сала:

  • Містить у собі вітаміни (А, В1, В2, В3, В6, В12, D, E) й мінерали (кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор, селен та інші). 
  • Незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, потрібні для утворення оболонок довкола нейронів і протидії запальним процесам. 
  • Містить холін — це вітамін B-комплексу, який бере участь у метаболізмі, що відіграє важливу роль в обміні жирів. 
  • Лецитин, що міститься у салі, сприятливо впливає на судини і клітинні мембрани, зміцнює їх та робить більш еластичними.
  • Містить арахідонову кислоту, і, оскільки організм людини не синтезує її в достатній кількості для покриття потреби, її потрібно вживати з їжею.

Крім цього, краще їсти його вранці або ж в обід: саме о цій порі крім корисних речовин ваш організм отримає потужне енергетичне підживлення.

Якщо ви маєте проблеми із серцево-судинною системою, потрібно відмовитися від соленого сала — вживайте в невеликих кількостях свіже або ж свіжоморожене за рекомендацією вашого лікаря.

Відомо, кардіолог розповіла, якою має бути щоденна кількість кроків для продовження життя та зменшення ризику хвороби судин серця.

Великий Київ у Google News

підписатися