“Зараз дуже напружений час, попийте магній”: чи треба його пити і на що він впливає

Автор: Любава Лисичкіна
06:40 30.04

“Попийте магній” часто можна чути від лікарів, особливо зараз. ⁣⁣Багато людей купують в аптеці препарати магнію без призначення лікаря і п’ють на всяк випадок, щоб уникнути наслідків стресу.

“Зараз дуже напружений час, попийте магній”: чи треба його пити і на що він впливає Фото: ілюстративне

Так що ж це за мінерал і з “чим його їдять” розповіла дієтологиня Світлана Фус.⁣⁣
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
Магній бере участь в понад 300 метаболічних реакціях в організмі. З тих, які ми можемо відчувати на собі – надання енергії, регулювання артеріального тиску, передавання нервових сигналів, а також розслаблення м’язів.

У разі дефіциту магнію ми можемо відчувати втому, яка не відповідає виконуваній роботі, можливі стрибки тиску, перебої в роботі серця, головні болі, апатія, відчуття оніміння, судоми в кінцівках, посмикування повік, безсоння, говорить Фус.⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
Крім того, магній бере участь в синтезі білків, сприяє підтримці здоров’я кісток і зубів, а також регулює процес ділення клітин. Він сприяє підтримці психологічних функцій (пам’ять, мова, мислення, увага і т. д.). Цим, зокрема, пояснюється його “антистресова” дія.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
⁣⁣⠀
Брак магнію у жінок провокує болісні менструації, випадання волосся, розшарування, ламкість нігтів. І на цьому його функції в організмі не закінчуються.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
Магній також контролює роботу клітин міокарда. І, нарешті, він впливає на нормальний перебіг вагітності: відповідає за здоровий сон майбутньої мами, запобігає підвищенню тонусу матки, спонтанним викидням. Добова потреба в магнії становить 400-420 мг для чоловіків старше 19 років і 310-320 для жінок (і треба додати ще 40 мг вагітним для здорового розвитку плоду). Ми повинні задовольняти потребу в магнії продуктами харчування – рослинною, тваринною їжею і водою (гортайте карусель)⁣⁣⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
⁣⁣Велика кількість магнію міститься в овочах з листям темно-зеленого кольору, оскільки магній – важливий компонент хлорофілу, зеленого пігменту рослин. Також багато його в морських водоростях, наприклад, в морській капусті, морепродуктах. Є він і в бобових, рибі, м’ясі горіхах, сухофруктах, овочах і фруктах. 

“ВК” писав про правду про нітрати та прості заходи зменшення їх надмірного вмісту в ранніх овочах.

 

Великий Київ у Google News

підписатися