Як з’явилися сосиски в тісті і що їв Хрущов, коли мешкав на дачі у Києві

Автор: Любава Лисичкіна
23:45 08.10

Мова йде про українську кухню радянської доби, яка, як стверджують знавці, за часів Хрущова значно урізноманітнилася.

Як з’явилися сосиски в тісті і що їв Хрущов, коли мешкав на дачі у Києві

 Як ідеться у сюжеті ТСН, саме завдяки Микиті Хрущову, керівнику Радянського Союзу в 1953–1964 роках, на вітринах радянських буфетів з’явилася  сосиска в тісті.  

Виявляється, що у  вересні 1959 року, у розпал  холодної війни, на запрошення президента Аденауера Хрущов полетів до штатів з візитом. Два тижні йому показують країну і в одному з міст заводять на ярмарок та підводять до стенду м’ясокомбінату. Свої враження пізніше Хрущов запише на диктофон для мемуарів.

Йому дають спробувати хот-дог.  Хрущов повертається додому і вже за кілька місяців у меню їдалень та буфетів з’являється сосиска в тісті.

Овочеві консерви – це теж спадок Хрущова.  У 60-ті  асортимент консервних заводів різко збільшився і крім звичної   кабачкової ікри та тушкованої квасолі, там  почали закривати в банки  борщі, супи,  і навіть вермішель з м’ясом.

Садиба Більського або ж дача Хрущова — комплекс з особняка, прибуткового будинку і парку, розташований на вулиці Герцена, 14, що на Лук’янівці в Києві. Саме тут мешкав Хрущов і тут йому готували паски і крашанки.  Виявилося, що Хрущов , який закривав храми і монастирі,  святкував Великдень практично традиціцно –  з паскою та крашанками. І пекла йому українська кухарка. Рецепти того «хрущовського» тіста збереглися у довідниках.

До слова, цього року  легендарна київська перепічка святкуватиме 40-річчя.

Великий Київ у Google News

підписатися