Як ідеться у сюжеті ТСН, саме завдяки Микиті Хрущову, керівнику Радянського Союзу в 1953–1964 роках, на вітринах радянських буфетів з’явилася сосиска в тісті.
Виявляється, що у вересні 1959 року, у розпал холодної війни, на запрошення президента Аденауера Хрущов полетів до штатів з візитом. Два тижні йому показують країну і в одному з міст заводять на ярмарок та підводять до стенду м’ясокомбінату. Свої враження пізніше Хрущов запише на диктофон для мемуарів.
Йому дають спробувати хот-дог. Хрущов повертається додому і вже за кілька місяців у меню їдалень та буфетів з’являється сосиска в тісті.
Овочеві консерви – це теж спадок Хрущова. У 60-ті асортимент консервних заводів різко збільшився і крім звичної кабачкової ікри та тушкованої квасолі, там почали закривати в банки борщі, супи, і навіть вермішель з м’ясом.
Садиба Більського або ж дача Хрущова — комплекс з особняка, прибуткового будинку і парку, розташований на вулиці Герцена, 14, що на Лук’янівці в Києві. Саме тут мешкав Хрущов і тут йому готували паски і крашанки. Виявилося, що Хрущов , який закривав храми і монастирі, святкував Великдень практично традиціцно – з паскою та крашанками. І пекла йому українська кухарка. Рецепти того «хрущовського» тіста збереглися у довідниках.
До слова, цього року легендарна київська перепічка святкуватиме 40-річчя.