Як приготувати ніжний та м’який торт «Монастирська хата» з млинців

16:37 23.01

Ніжний і м’який торт «Монастирська хата» з млинців готується швидко.

Як приготувати ніжний та м’який торт «Монастирська хата» з млинців

Такий торт стане дуже смачним і красивим доповненням до вечірнього чаювання, а Великий Київ розповість рецепт. 

Інгрідієнти для тіста

  • 400 грам консервованої вишні (без кісточок);
  • 150 грам цукрового піску;
  • два свіжих курячих яйця;
  • 270 грам пшеничного борошна;
  • 600 мілілітрів молока;
  • дві столові ложки рафінованої соняшникової олії;

Інгрідієнти для крему

  • 500 мілілітрів сметани жирністю не менше 20%;
  • 40 грам темного шоколаду;
  • половина чайної ложки цукру;
  • половина чайної ложки солі.

Приготування:
Спочатку приготуємо тісто і спечемо млинці. У глибоку миску вбиваємо два курячих яйця, додаємо по половині чайної ложки солі і цукрового піску, збиваємо трохи віночком або міксером.

Вливаємо 150 мілілітрів теплого молока (будь-якої жирності) і перемішуємо все міксером.

Всипаємо все у заздалегідь просіяне борошно і перемішуємо (міксером або віночком) до однорідності.

У тісто вливаємо решту теплого молоко і розмішуємо міксером до однорідності ще раз.

Тісту треба обов’язково дати час постояти: приблизно 15-20 хвилин.

Через цей час вливаємо в тісто рослинну олію без запаху і випікаємо млинці.

Добре розігріту сковороду змащуємо рослинною олією і виливаємо тісто для першого млинця. Обсмажуємо на невеликому вогні, з двох сторін, до золотистого кольору.

Всі інші млинці смажимо вже на сухій сковороді.

Готові млинці складаємо стопкою на тарілку: змащувати їх маслом не потрібно. Для приготування торта знадобиться 21 млинець.

Після того, як всі млинці готові, починаємо готування крему. У глибоку миску викладаємо густу жирну сметану.

Додаємо в сметану 150 грам цукрового піску і перемішуємо все віночком до однорідності.

Починаємо збирати торт. На кожен млинець, з одного боку, викладаємо ряд консервованої вишні (без кісточок). Звертаємо трубочкою.

Заморожену вишню необхідно розморозити при кімнатній температурі. Потім перекласти в каструлю, додати півсклянки цукру і варити після закипання одну хвилину. Збирати торт починати потрібно після того, як вишня охолоне.

Викладаємо трубочки з млинців відразу на тарілку, на якій і будемо подавати на стіл.

У перший ряд викладаємо шість млинців з вишневою начинкою, змащуємо їх кремом.

В кожний наступний ряд викладаємо на один млинець менше: робимо так, щоб вийшла пірамідка.

Кожен ряд обов’язково промазуємо кремом. Кремом обмазуємо весь торт зверху.

Прикрашаємо торт тертим темним шоколадом, даємо йому настоятись протягом двох годин.

Великий Київ у Google News

підписатися