За смаком у тісто можна додати тертий сир, зелень або дрібно нарізані гриби.
Інгредієнти:
- 5 картоплин
- 1 яйце
- 6 ст.л. борошна
- Сіль, перець, спеції за смаком
- Цибуля для засмажки та зелень за бажанням
- Сметана для подачі
Приготування:
Очищаємо і нарізаємо картоплю, відправляємо її варитися в підсоленій воді. З готової картоплі зливаємо воду та робимо пюре.
Додаємо в пюре яйце і спеції та перемішуємо все до однорідності. Потім поступово вмішуємо борошно.
Формуємо з картопляного тіста ковбаску та нарізаємо її невеликими шматочками.
Закип’ячуємо в сотейнику підсолену воду, та варимо в ній вареники близько 3−4 хвилин.
Подавати вареники можна з цибулевою засмажкою та сметаною.