Як приготувати ніжні ліниві вареники з картоплею

Автор: Марина Максенко
20:09 17.02.2022

В українській варіації картопляно-борошняні “ньокі” чи “кнедлики” радше називають лінивими варениками з картоплею.

Як приготувати ніжні ліниві вареники з картоплею
Світлодіодне освітлення

За смаком у тісто можна додати тертий сир, зелень або дрібно нарізані гриби.

Інгредієнти:

  • 5 картоплин
  • 1 яйце
  • 6 ст.л. борошна
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Цибуля для засмажки та зелень за бажанням
  • Сметана для подачі

Приготування:

Очищаємо і нарізаємо картоплю, відправляємо її варитися в підсоленій воді. З готової картоплі зливаємо воду та робимо пюре.

Додаємо в пюре яйце і спеції та перемішуємо все до однорідності. Потім поступово вмішуємо борошно.

Формуємо з картопляного тіста ковбаску та нарізаємо її невеликими шматочками.

Закип’ячуємо  в сотейнику підсолену воду, та варимо в ній вареники близько 3−4 хвилин.

Подавати вареники можна з цибулевою засмажкою та сметаною.

Великий Київ у Google News

підписатися